Black Friday

Laten we elkaar weer zien in

Black Friday: Refurbished tech met tot wel 70% korting. Zoals gewoonlijk.

Black Friday is in aantocht

Ben jij wel te porren om met veel voordeel een megadeal te scoren? Mogen we jou omschrijven als iemand die altijd op zoek is naar de allerscherpste prijzen? Dan sta je vast en zeker al in de startblokken om op Black Friday heel voordelig in te kopen. Ontvang op 26 november 2021 de beste Black Friday-deals en ga de feestdagen in met uitpuilende boodschappentassen en een portemonnee die nauwelijks lichter aanvoelt.

Ben je van plan om urenlang te shoppen en veel winkels te bezoeken op Black Friday? Je kunt er ook voor kiezen om online te winkelen terwijl je comfortabel en zonder stress thuis blijft. Als je écht op zoek bent naar goede deals en extra voordeel, kijk dan eens bij het aanbod van Back Market. Bij Back Market vind je niet alleen het hele jaar door de beste prijzen, maar je verkleint ook je ecologische voetafdruk door refurbished elektronica aan te schaffen. Wij bieden je een volledige garantie van minimaal 12 maanden en 30 dagen herroepingsrecht als je niet tevreden bent.

Wat houdt Black Friday precies in?

Waar draait het bij Black Friday nou precies om? Boven alles laat Black Friday jou profiteren van de mooiste aanbiedingen en de scherpste prijzen. Voor veel verkopers is dit de drukste dag van het jaar. Voor kopers is Black Friday de dag bij uitstek om zichzelf te trakteren én alvast de eerste kerscadeautjes uit te zoeken, die dan bovendien zeer aantrekkelijk geprijsd zijn.

Black Friday is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Apple heeft dit evenement in 2006 de grote oversteek naar Europa laten maken. Je vraagt je misschien af waar de naam Black Friday vandaan komt. Er zijn diverse verhalen die proberen een verklaring te geven, maar het meest waarschijnlijke verhaal wijst naar Philadelphia in de jaren vijftig. Het is de politie van Philadelphia die de dag na Thanksgiving de bijnaam Black Friday heeft gegeven. Waarom? Omdat op die vrijdag grote menigten de stad bezochten om uitgebreid te winkelen. Dat ontaardde regelmatig in drukte en chaos. De dag na Thanksgiving is traditioneel een vrije dag voor veel Amerikanen, dus een uitgelezen kans om heerlijk te shoppen. Bovendien is er de zaterdag daarna altijd een grote American Footballwedstrijd te bewonderen. In de loop der jaren heeft de naam Black Friday zich verspreid naar andere steden en andere staten.

In onze tijd is Black Friday meer dan alleen een vrije dag. Veel Amerikanen beschouwen het als een overbruggingsdag tussen Thanksgiving en de kerstperiode. Ze zien deze dag als het begin van de kerstvakantie en kopen dan vaak hun allereerste kerstcadeaus. In de Verenigde Staten is het ook écht een evenement. Dit is overduidelijk te zien, zowel op straat als in de winkels zelf. In Nederland vind je het overgrote deel van de voordelige deals toch meer online.

Hoeveel dagen kan ik profiteren van Black Friday?

De naam Black Friday zegt het eigenlijk al. Oorspronkelijk kon je alleen op de vrijdag na Thanksgiving profiteren van de mooiste Black Friday-aanbiedingen. Veel winkels openden op die dag al heel vroeg hun deuren en bleven vaak de hele nacht geopend. De hele dag en nacht hadden ze hun handen vol met een enorme toeloop van koopjesjagers. Voor de meeste retailers was het misschien wel een van de drukste, zo niet de drukste dag van het jaar. Om het een beetje in goede banen te leiden, verlengden ze de meeste aanbiedingen tot de volgende maandag. Deze maandag kreeg de naam Cyber Monday. Er zijn ook merken en winkels die een hele "zwarte week" in het leven hebben geroepen of reclame maken met een Black Friday-uitverkoop voor de maand november.

Jij bent niet van plan om Black Friday of Cyber Monday te missen? Dat hoeft ook niet. Wij geven je hier de datums voor de komende drie jaar!

Black Friday en Cyber Monday - Wat is hun relatie?

Zowel op Black Friday als op Cyber Monday kun je profiteren van uiterst scherp geprijsde deals. Maar wat is nou precies het wezenlijke verschil tussen beide dagen? We hebben je al verteld dat sommige winkeliers Cyber Monday gebruiken als een soort verlengingsdag voor hun Black Friday-aanbiedingen. Cyber Monday staat echter vooral bekend als dé dag om naar de beste online deals te zoeken. Veel Cyber Monday-aanbiedingen zijn exclusief online beschikbaar. Deze versie van Black Friday is oorspronkelijk geïntroduceerd om kleinere verkopers een gemakkelijke manier te bieden om naast de Black Friday-koopjesreuzen te overleven en mee te rijden op de alsmaar groeiende golf van internetaanbiedingen.

Tegenwoordig zijn er natuurlijk ook veel Black Friday-deals online te vinden en voor online winkelen hoef je je niet tot Cyber Monday te beperken. Noteer 29 november alvast in je agenda als dé dag waarop jij optimaal van Cyber Monday gaat genieten. Of is er nog een andere mogelijkheid, onafhankelijk van beide dagen?

Black Friday en een duurzame samenleving

Zullen we even pas op de plaats maken, met beide voeten op de grond? Dagen als Black Friday en Cyber Monday zijn natuurlijk niet bijzonder milieuvriendelijk. Door de ongelooflijk lage prijzen en unieke aanbiedingen komen veel mensen in de verleiding om dingen te kopen die ze niet echt nodig hebben. Hiermee wordt overconsumptie nóg meer gestimuleerd. Dit betekent niet alleen dat er onnodig meer geproduceerd wordt, maar ook dat producten veel vaker en veel eerder in de prullenbak belanden.

Gaan we je nou vertellen dat je niet van Black Friday mag profiteren? Nee, natuurlijk niet! Het is volkomen legitiem om jezelf te trakteren op een prachtig product voor een vlijmscherpe prijs. Ook is er niks op tegen om een kerstcadeau voor een geliefde met veel voordeel in te kopen. Maar voordat je iets koopt, is het verstandig om je te bedenken of je het écht nodig hebt. Probeer te voorkomen dat je in de Black Friday-koopjesval trapt, omdat de geweldige prijsvoordelen je hoofd laten duizelen.

Zullen we gewoon eens zo eerlijk mogelijk zijn? Heb je die nieuwe smartphone nou écht nodig? Wil je serieus een tv in je badkamer installeren? Als je "Ja" zegt, wees dan verstandig en doe in elk geval het milieu een plezier. Kijk eens goed naar onze aanbiedingen voor refurbished producten. Deze geweldige aanbiedingen zijn maar liefst 365 dagen per jaar beschikbaar. Beoordeel onze prijzen en we weten zeker dat je dezelfde conclusie trekt als wij. Tegen Back Market kan geen Black Friday of Cyber Monday op. ;-)