Zou ik een Samsung S9 kopen in 2021?

Deze refurbished Android-telefoon biedt waarde voor zijn geld

zou-ik-een-samsung-s9-kopen-in-2021

Is het de moeite waard een S9 te kopen in 2021?

Nu de S9 ongeveer € 230 kost op de refurbished markt, is het zeker een goede koop. Aangezien deze telefoon het paradepaardje van Samsung was in 2018 (samen met de S9 Plus en de Note 9), kun je een snel binnenwerk verwachten waardoor de telefoon nog enkele jaren goed snel blijft.

Is de S9 een goede telefoon?

De S9 begint wat achter te lopen op de nieuwste paradepaardjes van Android op gebieden zoals batterijduur, fotografie bij weinig licht en snelheid, maar het is nog steeds een geweldige telefoon die ook nog premium aanvoelt. Bovendien ligt de prijs van een refurbished S9 momenteel rond de € 230, een bedrag waarvoor je fantastische prestaties krijgt in verhouding tot wat je uitgeeft.

Welke is beter, de S9 of de S9 Plus?

De S9 Plus heeft een extra cameralens, een groter display en een batterij met meer capaciteit. Ook is deze van binnen iets krachtiger, maar of je een grote of kleine telefoon wilt, is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Deze zijn van ons:

Hoe lang gaat een Galaxy S9 mee?

Dankzij de Snapdragon 845-chip voelt de S9 nog een paar jaar snel aan. En ondanks dat deze telefoon geen grote Android OS-updates meer krijgt, mag je verwachten dat Samsung veiligheidspatches blijft uitgeven die deze telefoon veilig houden.

Waarom is mijn S9-batterij zo snel leeg?

Omdat je hem te veel gebruik! Grapje. Na een paar jaar van dagelijks laden, zul je merken dat de levensduur van je batterij begint te slijten, maar je plaatselijke reparatiewinkel kan dit probleem eenvoudig verhelpen. Sommige S9-gebruikers geven aan problemen te hebben met het voedingsbeheer van de app (onzichtbare taken die in de achtergrond van het apparaat lopen en de batterij leegtrekken), maar deze kunnen doorgaans worden opgelost met een fabrieksherstel (dat in tegenstelling tot de naam gewoon thuis kan worden uitgevoerd).

S9 of S10?

De S10 is een complete vernieuwing van de S9 en voelt dan ook als een nieuwe telefoon aan (omdat dat ook zo is). Als je extra geld te besteden hebt, dan is een refurbished S10 waarschijnlijk de betere keuze. De S10 is een grote verbetering ten opzichte van de S9.

Is de S9 veel beter dan de S8?

Veel mensen klaagden dat de S9 geen echte grote verbetering was van de S8. Dat is waar. De S9 voelt eigenlijk als een S8 maar heeft een betere biometrie (ontgrendelen met gezichtsherkenning, een beter geplaatste vingerafdruklezer) en een camera die beter presteert bij weinig licht.

Deze zijn van ons:

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen