Hoe kies ik een Dyson stofzuiger?

Heb jij een nieuwe Dyson stofzuiger nodig omdat de oude niet meer goed zijn werkt doet? Of wil je gewoon een nieuwe stofzuiger kopen zonder elke keer gehannes met het legen van de stofzuigerzakken? Dan is een Dyson stofzuiger een goed idee. Alleen schrik je misschien van het prijskaartje, een nieuwe Dyson stofzuiger kopen is namelijk niet goedkoop. Een goed alternatief is het kopen van een refurbished Dyson stofzuiger. Met een refurbished stofzuiger kun je namelijk voor een lagere prijs dezelfde topkwaliteit stofzuiger kopen. Zo kun jij je woning schoon houden met de krachtige Dyson stofzuiger.

Hoe kies ik een Dyson stofzuiger?

Waarom zou je een refurbished Dyson stofzuiger kopen?

Waarom zou je een refurbished Dyson stofzuiger aanschaffen en niet meteen een gloednieuwe stofzuiger halen in de winkel? De grootste reden is dat je door een refurbished stofzuiger te kopen geld bespaart, zonder dat je inlevert op de kwaliteit van de stofzuiger. Je vraagt je misschien af hoe dat komt. Het geheim zit hem in dat de refurbished Dyson stofzuigers tweedehands stofzuigers zijn, maar wel tweedehands exemplaren die zorgvuldig zijn gereviseerd en getest of ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Zo worden de refurbished Dyson stofzuigers weer helemaal gecontroleerd op technische eisen en worden ook de buitenkant weer als nieuw gemaakt. Koop jij een refurbished Dyson stofzuiger, dan heb je een zo goed als nieuw product in handen, maar heb je wel je geld in je zak gehouden. De gereviseerde stofzuigers worden wel tot 70% korting op de marktprijs verkocht. En daarbij krijg je ook nog eens 3 jaar garantie, gratis reparatie, vervanging of terugbetaling in geval van pech. Dat is een geweldige deal!

Waarom Dyson stofzuigers zo populair zijn

De Dyson stofzuigers zijn al jaren erg populair, dit komt omdat de modellen geen stofzuigerzakken meer hebben. De oprichter, James Dyson raakte gefrustreerd doordat zijn eigen stofzuiger steeds niet goed werkte en haalde daarom de stofzuiger uit elkaar. Hij kwam erachter dat de stofzuigerzak van de stofzuiger elke keer verstopt raakte, waardoor de zuigkracht afnam. Omdat hij kort daarvoor een functie gebouwd had waarbij lucht en verfdeeltjes worden gescheiden op basis van centrifugale kracht paste hij dit ook toe op zijn stofzuiger. Een aantal jaren later en verschillende uitvoeringen verder had hij de Dyson stofzuiger uitgevonden. De Dyson stofzuiger is door de nieuwe manier van stofzuigen wereldwijd populair geworden. Er zijn inmiddels ook verschillende modellen op de markt, van een snoerloos model tot een krachtig model met een groot reservoir.

Een Dyson stofzuiger uitzoeken

Bij het uitzoeken van een nieuwe refurbished Dyson stofzuiger heb je veel keuzes, het is daarom ook niet altijd makkelijk om de meest geschikte model te vinden. Zo moet je rekening houden met de vloer die in jouw woning ligt, of je huisdieren hebt of last hebt van een stofallergie. Ook moet je jezelf afvragen of je een zuinige stofzuiger wilt en hoe groot reservoir je wilt hebben. Het zijn allemaal dingen om rekening mee te houden bij de aankoop van een nieuwe stofzuiger.

Het uitgangspunt

De eerste vraag, wil je een stofzuiger zonder of met zak is al beantwoord als je kiest voor een Dyson stofzuiger. Deze stofzuigers beschikken over een stofreservoir waarin al het stof en vuil wordt opgevangen. Deze moet je eens in de zoveel tijd legen. Je hebt verschillende modellen in verschillende formaten. Ook heb je staande en liggende modellen. Zo zijn de liggende modellen vaak lichter van gewicht waardoor je er makkelijker mee kunt manoeuvreren of trappen mee kunt stofzuigen. De staande modellen zijn daarentegen vaak beter voor grotere oppervlaktes door de grotere capaciteit. Beide modellen staan bekend om de krachtige zuigkracht. Vaak denken mensen dat een hogere prestatie van de stofzuiger volledig afhangt van een hoog wattage aan vermogen. Maar dat is niet zo, de sterkte van de zuigkracht van een stofzuiger heeft ook te maken met het gebruik van de juiste opzetstukken en een goede verzorging van de stofzuiger.

Soorten vloeren

Kies je voor een refurbished Dyson stofzuiger dan heb je in ieder geval een model in handen wat beschikt over een stofreservoir en een krachtige zuigkracht. De volgende vraag die je moet beantwoorden bij het kiezen van het juiste model is wat voor soort vloer je hebt. Zodra je een houten vloer hebt, wil je geen krassen op de vloer krijgen als je aan het stofzuigen bent. Een stofzuiger met een parketborstel is dan een vereiste. Een parketborstel heeft namelijk als kenmerk dat deze extra lange haren heeft waardoor krassen op de vloer worden voorkomen. De standaard borstel die vaak bij de stofzuiger zit kun je ook gebruiken op harde vloeren, maar dan loop je wel meer risico op krassen. Als je beschikt over een tapijt in je woning is de zuigkracht nog meer van belang. De stofzuiger heeft namelijk meer kracht nodig om je tapijt schoon te krijgen. Een handig hulpmiddel is een turboborstel. Deze borstel heeft als kenmerk dat hij ronddraait tijdens het stofzuigen waardoor de vezels van het tapijt worden geopend en je het tapijt beter kunt schoonmaken. Heb je een laagpolig tapijt of een vloerkleed in de kamer liggen, dan is een combiborstel ook voldoende.

Huisdieren en allergieën

Een turboborstel is ook handig op het moment dat jij een huisdier hebt. Deze borstels pakken namelijk rondslingerende dierenharen beter op van het tapijt of de vloer. Wil je de meubels of de traptreden vrij maken van dierenharen? Gebruik dan de mini-variant; de mini turboborstel. Op het moment dat je last hebt van een stofallergie is een goede kwaliteit stoffilter onmisbaar. Je hebt tenminste een stofzuiger nodig die beschikt over een HEPA 13-filter heeft of een model dat voorzien is van een speciaal anti-allergiefilter. Een andere factor waar je op kunt letten bij allergieën is de heruitstootklasse van stof. De klasse begint bij A en loopt op tot G, waarbij klasse A de beste is, want deze heeft de laagste uitstoot van stof.

Een refurbished Dyson stofzuiger aanschaffen

Bij de aanschaf van een refurbished Dyson stofzuiger zijn er dus een aantal dingen waar je op kunt letten. Je kunt kiezen uit hoeveel capaciteit je nodig hebt en of je een staand of liggend model aanschaft. Daarnaast is het type vloer van belang. Heb jij een houten of parketvloer dan kun je het beste voor een steelstofzuiger met een parketborstel. Daarnaast zijn er ook modellen beschikbaar die geschikt zijn voor diereneigenaars of mensen die last hebben van een allergie. De Dyson stofzuigers zijn niet goedkoop, een goede redenen om daarom te kiezen voor een refurbished Dyson stofzuiger, zo kun jij meer geld in je zak houden. Op onze website kun je eenvoudig door het assortiment van refurbished Dyson stofzuigers bladeren totdat je bij een model uitkomt wat past bij je wensen. Je mag er zeker van zijn dat je een topkwaliteit stofzuiger in huis haalt. Om er zeker van te zijn krijg je 30 dagen geld-terug-garantie en 3 jaar garantie.

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?