Een refurbished camera voor foto's en videobeelden van topkwaliteit

Sinds de uitvinding van de fotografie hebben hele volksstammen zich op een nieuwe passie gestort. Zowel amateurfotografen als professionals hebben ons leven verrijkt met leuke vakantiekiekjes, de mooiste portretten en schitterende en creatieve kunst. In het analoge tijdperk kon je hobby aardig in de papieren lopen. Immers, niet elke foto voldeed aan je verwachtingen. Nu digitale fotografie de wereld heeft veroverd en je niet meer elk negatief hoeft af te drukken, is fotograferen een stuk eenvoudiger geworden. Zelfs onze smartphones gebruik je tegenwoordig als camera. De camera van je telefoon is van een handige gadget uitgegroeid tot een geduchte concurrent van de klassieke camera. Veel amateurfotografen zweren bij hun iPhonecamera of roemen de cameraprestaties van hun nieuwste Samsung. Een fabrikant als Huawei is een alliantie aangegaan met de optische topleverancier Leica. De cameraprestaties van de Huawei smartphones in het topsegment zijn net zo goed als die van veel digitale camera's. Toch zit jij eraan te denken om een aparte camera aan te schaffen. Een goede camera geeft je toch net wat meer mogelijkheden dan een smartphonecamera. Bij Back Market ben je aan het juiste adres. In ons assortiment vind je uiteenlopende digitale camera's voor het schieten van de mooiste foto's of het maken van indrukwekkende videobeelden. Zoek bij ons naar een refurbished camera die je helpt nóg beter te presteren. Elke refurbished camera van Back Market heeft drie jaar garantie en is volledig functioneel. Door een refurbished camera te kopen werk je actief aan een duurzame samenleving en het levert je ook nog een aanzienlijk prijsvoordeel op. Weet je ook welke camera je wilt en op welke specificaties je moet letten?

Hoe kies je een camera?

Een systeemcamera of een digitale spiegelreflexcamera?

Zoek je een kleine en basale camera voor vakantiefoto's en zijn je eisen niet al te hoog? Dan kun je prima vooruit met een digitale compact camera. Een compact camera is door zijn formaat gemakkelijk in bijna elke tas mee te nemen. Je vindt ze als refurbished camera in ons assortiment zowel met een vaste lens als met een objectief met optische zoomfunctie. Een compact camera is uitstekend te gebruiken als instapmodel, maar als je écht voor cameraprestaties gaat, neem je op den duur toch een systeemcamera of een digitale spiegelreflexcamera. Deze laatste camera kom je ook tegen onder de naam DSLR, wat staat voor Digital Single Lens Reflex. Beide types maken het mogelijk om professioneel fotograferen zo goed mogelijk te benaderen. Zowel een systeemcamera als een spiegelreflexcamera maakt gebruik van losse objectieven, waardoor je echt op maat kunt fotograferen. Er zijn een aantal verschillen tussen beide type cameramodellen.

  • Een spiegelreflexcamera laat je zonder vertraging zien wat je fotografeert. Zijn optische zoeker werkt met spiegels, terwijl een systeemcamera werkt met een digitale zoeker. Het digitale beeld wat je te zien krijgt, kan enigszins vertraagd zijn.
  • Een spiegelreflexcamera bevat slijtagegevoelige onderdelen. Dit speelt bij een systeemcamera minder een rol. Je mag er overigens van uitgaan dat je refurbished camera van Back Market geen onderdelen bevat die al slijtage vertonen.
  • De sensor van een systeemcamera is gevoeliger voor stof dan die van een spiegelreflexcamera
  • Het formaat en het gewicht van een systeemcamera is over het algemeen geringer dan dat van een spiegelreflexcamera.
  • Omdat een spiegelreflexcamera een grotere camerabody heeft, biedt hij plaats aan meer fysieke knoppen. Het instellen van een systeemcamera gaat veel meer menugestuurd.

Nu je de belangrijkste verschillen in beeld hebt, wordt het tijd om te kijken naar de cameraspecificaties, zodat je een goede en gemotiveerde keuze kunt maken.

Welke cameraspecificaties zijn voor mij belangrijk?

Met je refurbished camera wil je de mooiste en scherpste foto's maken, het liefst onder alle mogelijke lichtomstandigheden. Dan is het goed om even wat cameratechnologie tot je te nemen.

  • Resolutie: Hoe hoger de cameraresolutie, hoe scherper je beeld. Dit ga je vooral merken als je foto's vergroot en afdrukt. Met een lage resolutie zul je een gepixeleerd beeld krijgen, wat niet aantrekkelijk is. Welke resolutie moet je refurbished camera minimaal hebben? Een standaard resolutie van 12 MP (megapixels) is al voldoende om een poster op A3-formaat af te drukken, zonder zichtbare pixels.
  • Aantal beelden per seconde: Dit speelt vooral een rol als je videobeelden maakt of wanneer de persoon of het object dat je vast wilt leggen erg beweeglijk is. Wil je videobeelden in slowmotion maken, dan biedt een systeemcamera over het algemeen meer mogelijkheden dan een spiegelreflexcamera.
  • Autofocus: In het analoge tijdperk moest je de camera vaak handmatig scherpstellen. Zowel systeemcamera's als DSLR-camera's zijn voorzien van een digitale autofocusfunctie. Het is belangrijk om te kijken hoe snel deze werkt, met name als je actiefoto's maakt, en op hoeveel verschillende punten je kunt scherpstellen.
  • Flitslicht: Kies een refurbished camera die je zo kunt instellen dat hij ook 's nachts of bij schemering nog steeds natuurgetrouwe kleuren en contrasten geeft. Als je gebruik wilt maken van flitslicht, ga dan voor een camera waarbij ook de flitser de natuurlijke omstandigheden zo dicht mogelijk benadert.

Hoe zit het met losse objectieven?

Voor je refurbished camera zul je moeten investeren in losse objectieven. Dit kan aardig in de papieren lopen, maar het valt reuze mee als je bij Back Market zoekt naar losse refurbished objectieven. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden. Ten eerste moet een objectief wel op je camera passen. Er zijn diverse bevestigingssystemen populair, maar dat wil niet zeggen dat je uitsluitend Canon objectieven op je Canon camerabody kunt plaatsen. Kijk goed in de productspecificaties van onze objectieven en je ziet meteen voor welke camera ze geschikt zijn. Vermijd het gebruik van camera-adapters om lenzen van het ene merk op je camera van het andere merk aan te sluiten. Vaak zijn de cameraprestaties toch minder dan je hoopt. Ook is het goed om na te gaan of je camera voorzien is van beeldstabilisatie of dat juist je objectieven hiervoor zorgen. Doet je camera dit al, gebruik dan geen objectieven die zelf voor stabilisatie zorgen. De kans is groot dat ze elkaar tegenwerken.

Koop je camera met veel vertrouwen en zekerheid bij Back Market

Welke refurbished camera je ook wilt, bij Back Market koop je hem met een flink prijsvoordeel. Weet je wel hoeveel afgedankte elektronica er per jaar op de vuilnisbelt belandt? We praten over miljoenen tonnen. Zie je het al voor je, dat zware metalen en plastics zo in het milieu komen? Wij vinden dat doodzonde. Back Market geeft met vaak minimale aanpassingen afgedankte elektronica een nieuw leven. Jij profiteert hiervan door een besparing op de nieuwprijs, terwijl je toch geniet van de zekerheid van een volledig functioneel toestel en drie jaar garantie. Heb je je nieuwe refurbished camera al gevonden?

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?