Hoe kies ik een refurbished spelconsole?

Na een dag hard werken is er niks leuker dan je te verliezen in de fantasiewereld van een refurbished spelconsole. Maar ook na een dag niks doen zorgt een spelconsole voor extra ontspanning. Je kunt als cowboy rondrijden over de prairie, een geheime missie als commando uitvoeren of samen met vrienden Mario Kart spelen. Maar welke spelconsole kies je precies? Ga je voor een PlayStation 4, Nintendo Switch of toch een Xbox? Wij helpen je graag op weg om de juiste spelconsole te kiezen. Daarnaast is het altijd een goede keuze om voor een refurbished spelconsole te gaan. Een refurbished spelconsole is namelijk beter voor je portemonnee én het milieu. Wat wil je nog meer? Je hoeft dus alleen nog de juiste spelconsole te kiezen.

Hoe kies ik een spelconsole?

Waarom kiezen voor een spelconsole?

Als je een refurbished PlayStation 4, Xbox 360 of Nintendo Switch koopt, ben je erg goed bezig. Door jouw aankoop red je namelijk een spelconsole van de sloop. Hierdoor zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, wat fantastisch is voor de planeet. Maar niet alleen moeder natuur is blij met je aankoop, dat is je bankrekening ook. Een refurbished spelconsole is namelijk 30 tot 70% goedkoper dan nieuwe producten. Bovendien weet je zeker dat je bij ons kwaliteit koopt. Door onze hoge standaarden werken we alleen samen met partijen die weten wat ze doen. Ook bieden wij een garantie op een refurbished spelconsole van drie jaar! Een gebruikte spelconsole is dus eigenlijk als nieuw.

Verschillen tussen spelconsoles

Als je eenmaal hebt besloten een spelconsole te kopen, moet je nog besluiten welke het precies wordt. Een lastige klus. Maar gelukkig zijn de refurbished spelconsoles verschillend, zodat deze keuze iets makkelijker wordt. Wil je bijvoorbeeld graag met vrienden kunnen spelen? Of vind je het belangrijk dat je toegang hebt tot exclusieve spellen? Ook het feit of je in 4K kunt spelen, kan je beslissing voor een bepaalde refurbished spelconsole beïnvloeden. Dit zijn de populairste refurbished spelconsoles, die we hieronder bespreken:

  • PlayStation 4
  • PlayStation 3
  • Xbox one
  • Nintendo Switch
  • Nintendo Wii

Een refurbished PlayStation 4

De meest verkochte gameconsole in Europa is de PlayStation van producent Sony. Met een refurbished PlayStation 4 kun je veel populaire spellen spelen, zoals Red Dead Redemption 2, GTA V en Call of Duty. Daarnaast is het mogelijk een aantal exclusieve spellen op een PlayStation 4 te spellen, waaronder God of War en Days Gone. Deze en nog meer games kun je dus alleen op een PlayStation 4 spelen. Andere redenen om voor deze spelconsole te kiezen zijn de fijne controller en het feit dat je niet alleen spelletjes kunt spelen. Een PlayStation 4 is namelijk erg geschikt om te Netflixen. Ook je vriendin heeft dus iets aan je aankoop van een refurbished PlayStation 4 ;) Let bij de aankoop van een PlayStation 4 wel op het geheugen. Als je veel en grote spellen wilt spelen, kun je beter voor een refurbished PlayStation 4 met 1TB geheugen gaan dan een refurbished PlayStation 4 met 500GB. Ook biedt een PlayStation 4 veel mogelijkheden om tegen betaling online te spelen.

Andere PlayStation

Naast een refurbished PlayStation 4 kun je ook voor een ouder model gaan, als je het niet erg vind om niet de nieuwste spellen te spelen. Bovendien houd je zo geld over om nog meer spelletjes te kopen, aangezien een refurbished PlayStation 3 een stuk goedkoper is dan een refurbished PlayStation 4. Een PlayStation 3 is te koop in verschillende modellen, zoals een slim en ultra slim editie. Hierdoor neemt de console niet te veel ruimte in. De opslag van de PS3 varieert in de meeste gevallen van 60 tot 500GB. Dit is vaak minder dan een PlayStation 4. Denk je dat dit te weinig is? Maak je geen zorgen, want de spelletjes van vroeger nemen minder ruimte in beslag, waardoor je minder ruimte nodig hebt dan bij een refurbished PlayStation 4.

Refurbished Xbox kopen

Buiten een PlayStation 4, zijn ook refurbished gameconsoles van Microsoft’s Xbox erg populair. Kies bijvoorbeeld voor de Xbox One, die je zowel in het wit als zwart kunt kopen. Deze console heeft meestal 500 of 1000GB als opslag. De Xbox One neemt wel meer ruimte in dan de PlayStation 4, zeker als je voor een slim editie van PlayStation gaat. Heb je niet te veel ruimte bij je televisie? Dan is het dus beter om voor een kleinere console te gaan. Dit kan een PlayStation zijn, maar ook de nieuwere Xbox One S kan een optie zijn. Deze Xbox is niet alleen kleiner, maar maakt ook gebruik van cloudopslag en een digitale bibliotheek, zodat je je games overal kunt spelen. Op een Xbox One S speel je bovendien meer dan 1300 spelletjes. Een andere mogelijkheid is een Xbox One X, die de mogelijkheid biedt om games in 4K resolutie te spelen.

Een refurbished Nintendo

Zijn er nog meer consoles naast een refurbished PlayStation 4 en Xbox? Natuurlijk! Wat denk je bijvoorbeeld van een refurbished Nintendo Switch? Vergis je niet, dat is echt geen console voor alleen kinderen. Met een Nintendo Switch kun je overal spelen. Bijvoorbeeld voor je televisie, maar ook onderweg in de auto of in de trein. Ideaal dus als je niet gebonden wilt zijn aan je huiskamer. Bovendien is een Nintendo Switch de beste keuze als je graag met vrienden speelt. Daarnaast kun je met een Nintendo Switch erg leuke spellen spelen, zoals The Legend of Zelda of Super Mario. Een refurbished Nintendo Wii is ook een goede optie, die bekendstaat om zijn veelzijdige controller.

Welke console wordt het?

Het blijft dus lastig kiezen met deze geweldige refurbished spelconsoles. Het hangt van je specifieke wensen af voor welke je gaat. Voor het spelen met vrienden is een Nintendo Switch erg geschikt, terwijl je voor een PlayStation 4 gaat als je de exclusieve spellen wilt spelen. Ook kan de prijs een rol spelen bij je aankoop van een refurbished spelconsoles. Een Xbox is in veel gevallen bijvoorbeeld goedkoper dan een refurbished PlayStation 4. En als je niet te veel geld wilt uitgeven, kun je altijd voor een iets ouder model gaan.

Refurbished videogames

Keuze gemaakt? Dan moet je natuurlijk ook nog spellen inslaan voor je spelconsole. Kijk dan ook snel bij de refurbished spelletjes. Deze games zijn in veel gevallen veel goedkoper dan de nieuwe exemplaren. Zo kan je in één keer drie spellen kopen in plaats van één. Bovendien krijg je ook 36 maanden garantie op deze games. Geweldig toch? En ook hier help je het milieu door te voorkomen dat gebruikte spellen bij het afval belanden.

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?