Welke gameconsole moet ik nemen? De ultieme gids voor refurbished console

Ontdek welke refurbished gameconsole voor jou is

de-ultieme-gids-voor-refurbished-console

Beste opties voor gamen met een budget

Als je echt serieuze spellen wilt doen met een krap budget, heb je vier keuzes.

De meeste gamers die ik ken, zijn heel trots op het platform dat ze gebruiken om te spelen, en meestal blijven ze trouw. Trouw is belangrijk in de gamer community, en wij snappen dat wel. Maar laten we zeggen dat je jouw kamp nog niet gevonden hebt en dat je naar opties aan het vissen bent. We zullen elk van deze categorieën wat verder uitwerken, zodat je een idee krijgt van welke voor jou het beste is.

#1 Refurbished game laptops

Mensen die doen aan PC gaming zijn meestal technisch heel kundig. Ze weten de weg in de hardware van een computer en zijn gek op het bouwen van een apparaat dat de grenzen verlegt van wat mogelijk is op het gebied van gamen. Ze installeren super grafische kaarten en koelsystemen om de specs van de game op te pompen en zo mooi mogelijk te krijgen. En zelfs al geven we (nog?) geen lessen over hoe je zoiets kunt doen, we willen je wel helpen aan de juiste hardware als je dit leuk vindt.

Meepakker: PC gaming is voor jou als het leuk vindt om te knutselen en je wilt het beste uit je games halen. Maar let op: te gekke game instellingen kunnen te gek veel geld kosten; consoles zijn echt veel goedkoper als je het meeste uit je geld wilt halen.

#2 Refurbished Nintendo Switch

Anders dan PC’s heeft de refurbished Nintendo Switch niet de beste specs of grafische prestaties. Maar wat hij wel doet, is een unieke gaming ervaring bieden die fanatieke Nintendo fans zijn er helemaal gek van sinds hij uitkwam. Als je houdt van besturing met gebaren en gezinsvriendelijke games, is er geen betere keuze dan een refurbished Switch. Er zijn ook veel unieke titels op de Switch die perfect zijn voor jou als je zwaar hebt geïnvesteerd in karakters van Nintendo zoals Zelda, Mario of Kirby.

Oh, en zei ik al hoe dynamisch de Nintendo Switch is? Je kunt hem aansluiten op een TV of op een draagbaar apparaat. Als je een apparaat zoekt dat je met je mee kunt nemen, is een refurbished Switch de beste optie voor jou.

#3 Refurbished Xbox One

Als je verslaafd bent aan titels zoals de Forza of Halo series van toen de Xbox nog in de kinderschoenen stond, dan moet je gaan voor de refurbished Xbox One. Er is nog een ding dat ik niet heb genoemd: voor sommige mensen heerst er een enorme concurrentiestrijd tussen Xbox en PlayStation die dus helemaal niet belangrijk is. De meeste populaire game titels zijn beschikbaar voor beide platforms. Mijn advies: als je moeilijk kunt kiezen, volg dan gewoon je gevoel. Je zult niet teleurgesteld zijn, welke je ook kiest.

#4 Refurbished PS4

Er zijn een paar leuke exclusieve titels voor dit platform, zoals Bloodborne, God of War, Days Gone en nog meer, maar eigenlijk kopen de meeste mensen een console niet vanwege de exclusieve titels, zoals we eerder al zeiden. Zowel de Xbox als de PS4 trekken dezelfde soort speler aan die houdt van graphics, online spelen, eenvoud en die het liefste actiegames spelen.

Maar er is nog een factor die volgens mij heel belangrijk is, zelfs al heb ik die nog niet genoemd: de controller. Dat is eigenlijk een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een console. En het is ook een van de beste redenen om te kiezen voor een refurbished PS4. De nieuwe PlayStation controller is waarschijnlijk de grootste verandering sinds het begin van de PlayStation lijn, nu met een totaal nieuwe vormfactor die veel ergonomischer is (en ook nu weer, het is maar een optie). Kijk zelf maar en vergelijk hem met de Xbox One controller. Als je moeite hebt met een keuze tussen deze twee refurbished consoles, is dit het laatste advies dat je kan helpen :)

Refurbished vs. gebruikte videogame consoles

Nog een laatste dingetje over consoles, als je denkt over het kopen van een gebruikte Xbox One, gebruikte PS4, of gebruikte Nintendo Switch, raden we je sterk aan naar refurbished te kijken, zelfs al betaal je dan iets meer. Gebruikte consoles kunnen verborgen gebreken hebben en  hebben meestal geen garantie of geld-terug garantie. Bij Back Market hebben alle refurbished consoles een garantie van 3 jaar en een 30-dagen geld terug garantie.

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?