Welke specificaties moet mijn refurbished laptop hebben?

Welke specificaties heb ik nodig in een refurbished laptop

welke-specificaties-moet-mijn-refurbished-laptop-hebben

Welke specificaties heb ik nodig?

Laptop specs—niet echt het meest spannende onderwerp, maar wij helpen je! Welke refurbished laptop of refurbished MacBook je ook koopt, deze informatie is heel belangrijk!

Processors in refurbished laptops begrijpen

Allereerst: wat is een processor? Eigenlijk is dat de hersenen van de computer, zo eenvoudig is het. Daarom is dit een van de meest belangrijke specificaties waar je op moet letten als je een laptop koopt. Hoe sneller de processor, hoe sneller de computer.

Maar misschien zie je een paar laptops en ben je ze aan het vergelijken, maar zie je dat ze allemaal dezelfde processor hebben, laten we zeggen een Intel Core i5. De i5 is een uitstekende middenmoot processor die in premium laptops zit, zoals de MacBook Pro en Air. Nou moet je weten dat Intel elk jaar weer nieuwe versies van de i5 op de markt brengt. Bedrijven zoals Apple en Dell kopen deze chips van Intel en stoppen ze in hun laptops. Dus een laptop uit 2015 met een Intel Core i5 presteert lang niet zo goed als een laptop uit 2019 met een Intel Core i5. Verwarrend, he. Onthoud maar gewoon dat nieuwere laptops meestal sneller zijn dan oudere uit dezelfde serie.

Was het maar net zo simpel als een nieuwe laptop kopen met een sterke processor. Er is nog een belangrijke factor die bepaalt hoe goed jouw refurbished laptop zal presteren: RAM. RAM heeft Meestal getallen als 4GB, 8GB en 16GB, en hij biedt belangrijke informatie over hoeveel taken de computer tegelijk aankan. Dus je kunt een echt modern processor hebben, maar als je computer maar 4GB aan RAM heeft, kan het zijn dat hij langzamer werkt als je veel applicaties opent. Wij adviseren een refurbished laptop met een Intel Core i5 processor en tenminste 8GB aan RAM.

Hoe zit het met opslag? Hoeveel GB heb ik nodig?

De afgelopen jaren kregen zelfs dunne laptops als de MacBook Air dramatisch meer opslagruimte. Bovendien kan een kleine opslagruimte ook precies goed zijn, als je van plan bent een abonnement op een cloud-account te nemen waarmee je bestanden virtueel kan opslaan. Als je het idee van een cloud wel interessant vindt, dan hoef je niet echt druk te maken op opslagruimte. Maar als je van plan bent veel bestanden op je laptop op te slaan, of gewoon liever genoeg opslagruimte wilt, denk dan aan een laptop met 512GB of 1TB solid state drive (SSD). Ik zou niet adviseren een computer te kopen met een hard drive disk (HDD) omdat deze methode over het algemeen langzamer en door de tijd minder betrouwbaar is dan solid state.

Zijn we nog laptop specificaties vergeten?

Wil je meer weten over laptop specificaties of andere gerelateerde onderwerpen? Ga dan naar onze hoofdpagina met aankoopgids!

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen