Top 5 voors en tegens van refurbished laptops

Is het een goed idee om een refurbished laptop te kopen?

top-5-voors-en-tegens-van-refurbished-laptops

Wat zijn de voordelen en nadelen van het kopen van een refurbished laptop

De technologie ontwikkelt zich in een rap tempo (denk maar eens aan de tijd toen het leek of er twee keer per jaar een nieuwe iPhone uitkwam). Met een booming tech industrie die elke dag verder groeit, kan het moeilijk zijn om bij te blijven met de nieuwste en beste apparaten. Maar is het altijd nodig om het nieuwste van het nieuwste te hebben, als je ook een refurbished apparaat kan kopen dat net zo goed is en veel goedkoper?

Laten we eens kijken naar een paar voordelen en nadelen van investeren in een refurbished laptop:

VOOR-Refurbished laptops zijn milieuvriendelijk

Als laptops worden refurbished in plaats van weggegooid, scheelt dat enorm in de hoeveelheid afval per laptop. Alle materialen, de lithium-ion batterijen, de kast van kunststof, composiet of aluminium, de schermen van glas, worden hergebruikt of krijgen een nieuwe toepassing, in plaats van dat ze op de afvalberg komen. Als je een refurbished laptop koopt, help je niet alleen met het hergebruik van al bestaande materialen, maar je draagt ook bij aan het verminderen van de productie van nieuwe materialen.

TEGEN-Refurbished apparaten kunnen kleine beschadigingen hebben

Iemand anders heeft de laptop al gebruikt, dus als je een refurbished laptop koopt, zal die waarschijnlijk wel wat deukjes, butsjes en krasjes hebben van de vorige eigenaar. Als een laptop wordt refurbished, zijn sommige van deze gebruikssporen niet te verwijderen. Het goede nieuws is, dat deze sporen geen invloed hebben op functionaliteit, snelheid of kwaliteit van het apparaat. Daar komt nog eens bij dat cosmetische defecten ook nog eens een hogere korting opleveren.

VOOR-Refurbished laptops kunnen net zo snel zijn als nieuwe modellen

Een refurbished laptop betekent niet meteen dat hij ‘oud’ en ‘ouderwets’ is. Oudere laptops kunnen worden geüpdatet en als ze refurbished zijn, kunnen ze nog steeds veel van de functies aan die de meeste gebruikers nodig hebben. 

Bovendien kan je een versie krijgen die net zoveel RAM en opslagruimte heeft als een nieuwere laptop. Dus technisch gezien kan een refurbished laptop zelfs sneller zijn dan een nieuwe, als je er een koopt die wordt opgediend met wat leuke eigenschappen. Handen in de lucht voor goede specificaties!

TEGEN-Refurbished apparaten met garantie zijn moeilijk te vinden

Sommige laptopmakers zullen de garantie opzeggen voor laptops die door een externe partij zijn refurbished. Maar de meeste garanties zullen toch al verlopen zijn tegen de tijd dat een laptop klaar is om refurbished te worden. Betrouwbare verkopers zullen refurbished laptops aanbieden met hun eigen garantie, zoals die van Back Market, die op alle apparaten een volledige garantie van drie jaar biedt. Bij elke aankoop, vooral bij technologie, is garantie een belangrijke factor, omdat het de koper verzekert dat hij tevreden zal zijn met zijn aankoop.

VOOR-Met refurbished laptops kun je geld besparen

Sommige mensen houden er niet van om nieuwe auto’s te kopen, omdat de waarde van de auto keldert zodra hij uit de garage wegrijdt. Een gebruikte auto betekent dat hij waarde behoudt voor de gebruiker. Dat geldt ook voor refurbished laptops. Onze refurbished laptops werken als nieuw, maar worden verkocht met een enorme korting, vaak bijna 50% of meer. Omdat ze refurbished zijn, behouden ze ook hun waarde, die nog verder wordt vergroot door de garantie die bij elk apparaat wordt aangeboden. 

Er zijn voors en tegens bij elke aankoop, maar in het geval van refurbished laptops, zijn er duidelijk meer voors dan tegens! 

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen