Is het verstandig om een refurbished Chromebook te kopen voor je kind?

Ontdek waarom Chromebooks de beste computers voor kinderen zijn

is-het-verstandig-om-een-refurbished-chromebook-te-kopen-voor-je-kind

Zijn Chromebooks goed voor kinderen?

Refurbished Chromebooks zijn waarschijnlijk de beste laptops die je voor je kinderen kunt kopen. Waarom? Omdat ze veiliger en gemakkelijker in gebruik zijn dan de traditionele laptops.

Al het werk dat je kinderen op een Chromebook doen, wordt opgeslagen op Google Drive en is dus bereikbaar vanaf verschillende apparaten, zelfs als je kinderen hun laptop vergeten mee te nemen naar school. Of als ze niet met zware rugzakken willen rondlopen (hebben kinderen nog steeds zoveel tekstboeken nodig tegenwoordig?).

Microsoft Office op een Chromebook

Google Drive geeft je de mogelijkheid om alle producten van Microsoft Office te gebruiken, met het verschil dat je ze in de cloud gebruikt in plaats van dat ze op je computer zijn geïnstalleerd. En natuurlijk hebben ze niet de originele Microsoft-namen, aangezien Google de software heeft gekopieerd/opnieuw ontworpen heeft en er een nieuwe naam aan heeft gegeven. Microsoft Excel wordt Google Sheets, Microsoft Word is vervangen door Google Docs en ga zo maar door.

Je kunt ook de officiële Microsoft-applicaties installeren uit de Google Play Store, maar de Google-applicaties bieden dezelfde (of zelfs betere) functionaliteit.

Het is misschien nogal gemakkelijk om te zeggen dat Google al deze geweldige Microsoft-producten gewoon heeft gekopieerd, in mijn ogen zijn de Google-versies van deze apps op veel punten veel beter dan de originele van Microsoft. En het allerbeste is dat de licentie gratis is en constant wordt bijgewerkt. Dat noem ik nog eens een deal.

Wat is de beste Chromebook?

Of je nu een refurbished Chromebook koopt van AsusHPLenovoAcerDell of nog een ander merk, al deze apparaten zijn in essentie gebouwd rondom Google Drive. Als je dus denkt dat je kind met name deze standaard applicaties gaat gebruiken, is een refurbished Chromebook de perfecte keuze voor hem/haar.

Maar als je denkt dat je kind meer gespecialiseerde programma's nodig heeft voor videoproductie, fotobewerking, grafisch ontwerp of muziekproductie, dan kun je misschien beter iets anders zoeken (waarschijnlijk een Mac). Ondanks dat refurbished Chromebooks een geweldige optie zijn voor kinderen, hebben ze niet hetzelfde creatieve vermogen dat je in een refurbished laptop van Apple vindt.

Dus wat zijn de beste Chromebook-deals op Back Market? Wij adviseren de nieuwste Chromebook te kopen die binnen je budget past. Chromebooks van verschillende fabrikanten werken ongeveer hetzelfde, dus er is geen reden om meer aandacht aan bepaalde merken of specificaties te besteden.

Deze zijn van ons:

Welke Chromebook gaat het langste mee?

Eén opmerking: als je de beste Chromebook wil die het langste meegaat, dan kun je beter gaan voor een met een SSD (solid state drive) t.o.v. een HDD (hard drive disk). SSD's gaan over het algemeen langer mee omdat ze geen bewegende delen gebruiken voor toegang tot het geheugen.

Hoe nieuwer de Chromebook des te langer zijn er software-updates natuurlijk. Dus als je een Chromebook wilt die zo lang mogelijk meegaat, kies dan een model met SSD en niet ouder dan 3 jaar. Maar als je gewoon de beste Chromebook-deal wilt en niet zo begaan bent met de levensduur, kun je een oudere Chromebook kiezen met een HDD. Zo'n Chromebook kan nog steeds een uitstekende keus zijn.

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen