Hoe kies je je MacBook Air?

Een MacBook Air aanschaffen doe je niet over één nacht ijs. Apple's meest iconische laptops staan bekend om hun snelheid en gebruiksvriendelijke besturingssysteem. Daarnaast zijn de apparaten zo licht in gewicht dat ze er zelfs hun naam aan te danken hebben. Aan deze kwaliteit hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Veel mensen denken er dan ook over een tweedehands MacBook aan te schaffen, maar zien hier toch van af uit vrees dat de laptop schade heeft opgelopen van de vorige eigenaar. Back Market biedt al sinds 2014 een uitkomst voor dit dilemma. We bieden namelijk refurbished electronica aan voor prijzen die van 30% tot wel 70% beneden de nieuwprijs liggen. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat je nieuwe aanwinst het na een maand of twee begeeft. In tegenstelling tot normale tweedehands producten is onze refurbished MacBook Air namelijk grondig gecontroleerd en gefixt in een officiële fabriek. Dit verzekert je er van dat je computer in uitstekende conditie is. Bovendien krijg je net als bij een nieuw product een wettelijke garantieperiode van drie jaar.

hoe-kies-je-macbook-air

Waarom een refurbished MacBook Air met kop en schouders boven andere pc's uitsteekt

De voordelen van een refurbished MacBook Air ten opzichte van andere laptops spreken boekdelen. De meeste laptops van bekende merken draaien op een algemeen besturingssysteem zoals Windows of Linux. Deze systemen zijn vrij breed ontworpen, zodat ze op de hardware van iedere computer kunnen draaien. Apple werkt echter met haar eigen besturingssysteem MacOS, dat specifiek is afgestemd op de hardware van MacBooks. Door deze soepele samenwerking tussen hard- en software gaat de downloadsnelheid omhoog, zijn apps en programma's makkelijker te openen en ben je beter beveiligd tegen virussen en malware. Daarnaast zorgt Apple's eigen besturingssysteem ervoor dat je MacBook feilloos in verbinding staat met andere Apple-producten zoals je iPhone of iPad.

Met haar MacBook Air serie combineert Apple gebruiksvriendelijke software met een al even indrukwekkend staaltje hardware. De laptop is uitgerust met een haarscherp beeldscherm, waarbij de nieuwste modellen een resolutie hebben van maar liefst 2560 X 1600 pixels. Het toetsenbord springt vooral in het oog dankzij de verlichtingsoptie, die je in staat stelt om ook 's avonds lekker door te werken. Minstens zo belangrijk als de uiterlijke kenmerken is natuurlijk de binnenkant van je MacBook. De MacBook Air draait op een ultradunne Core Y-processor, die ten opzichte van andere processoren weinig energie verbruikt en minder snel oververhit raakt. Een tweede geheim dat de MacBook Air zo lekker licht en slank maakt is haar SSD opslagcapaciteit, welke veel minder ruimte inneemt dan traditionele harde schijven. Een krachtige accu zorgt dat je uren achtereen kunt werken of gamen, waarbij de 2018 uitvoering een batterijduur heeft tot maar liefst twaalf uur.

Welke MacBook Air past bij mij?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bieden we bij Back Market een brede keuze aan vakkundig opgeknapte MacBooks. Zo kun je gaan voor het net niet nieuwste model van vorig jaar, maar kun je ook kiezen voor een goedkopere refurbished MacBook Air uit 2014 of 2015. Hieronder zetten we de meest voorkomende types refurbished MacBook Air voor je op een rijtje:

MacBook Air 6,1 en 6,2

Hoewel de MacBook Air 6,1 en 6,2 al een aantal jaar op de markt zijn, kunnen deze modellen zich nog redelijk meten met veel recentere laptops van andere grote merken. De zesde generatie MacBook Air kenmerkt zich onder meer door zijn Intel Core i-5 Haswell processor en beschikt over een standaard RAM van 4GB, dat nagenoeg alle basisfuncties en -programma's prima ondersteunt. De MacBook 6,1 en 6,2 onderscheiden zich van elkaar door hun beeldschermbreedte. De eerstgenoemde heeft een schermbreedte van 11 inch, terwijl de laatste 13 inch meet van hoek tot hoek.

MacBook Air 7,1 en 7,2

Met de MacBook Air 7,1 en 7,2 bouwde Apple voort op het succes van de 6,1 en 6,2 modellen. Net als deze beide types komt dit nieuwe model in een 11-inch (MacBook Air 7,1) en een 13-inch (MacBook Air 7,2) uitvoering. De 7,1 en 7,2 modellen zijn in veel opzichten een upgrade ten opzichte van hun voorgangers. Zo bevatten ze een geüpdatete Broadwell Core i-5 processor en beschikken ze over een krachtigere GPU of videokaart voor betere beeldweergave. Ook de levensduur van de accu is bij de MacBook Air 7,1 en 7,2 verbeterd in vergelijking met eerdere modellen.

MacBook Air 8,1

Met de achtste generatie MacBook Air heeft Apple definitief afscheid genomen van de 11-inch versies van deze laptop. De MacBook Air 8,1 heeft met zijn dunnere scherm frame een futuristische uitstraling en verschilt qua design duidelijk van voorgaande modellen. De belangrijkste verschillen zitten echter in de hardware. Noemenswaardig is bijvoorbeeld de introductie van het Retina-scherm. Dit scherm heeft met 2560 X 1600 pixels een buitengewoon hoge resolutie, en is ook nog eens een stuk helderder dan het scherm van nagenoeg iedere andere consumentenlaptop. Dankzij een handige Touch ID in de rechterbovenhoek van het toetsenbord log je bij het opstarten eenvoudigweg in met je vingerafdruk.

Een goede laptop tegen een topprijs - de pluspunten van onze refurbished MacBook Air

Uiteraard is de combinatie van een aantrekkelijke prijs en een goede laptop het meest gehoorde argument om voor een refurbished MacBook Air te gaan. Mocht je nog niet overstag zijn, dan zijn er echter tal van andere redenen waarom veel mensen bij Back Market een refurbished MacBook Air in huis halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de milieuvriendelijke kant van opgeknapte electronica? Wie zijn oude MacBook bij het grofvuil zet is al gauw verantwoordelijk voor een kilo aan elektronisch afval zoals koper, zwavel en plastic. Uiteraard zijn deze laptops vaak nog prima te gebruiken, en zijn slechts een paar versleten onderdelen verantwoordelijk voor het disfunctioneren van het apparaat.

Zoals al eerder aangegeven is een refurbished MacBook Air niet zomaar een tweedehands computer. Gebruikte laptops worden eerst grondig getest voordat we ze in onze webshop aanbieden. Dit maakt een refurbished MacBook Air feitelijk zelfs betrouwbaarder dan een gloednieuw exemplaar; niet iedere nieuwe computer die van de lopende band rolt wordt immers getest. Blijkt toch dat je refurbished MacBook Air niet werkt zoals hij zou moeten doen, dan heb je bij ons bovendien een wettelijke garantieperiode waarin je de laptop terug kunt sturen. Deze garantieperiode is 36 maanden.

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?