Hoe kies je een MacBook Pro?

Elke dag in ons leven zit vol met moeilijke vragen. De ellende begint al als we opstaan: hoe willen we het ontbijt? Daarna: Wat trek ik aan? Vervolgens: wat zal ik lunchen? Als de dag nadert en we onszelf ook nog even met wat diepere, inhoudelijke vragen bezig gaan houden, rest ons de vraag: is het al vier uur Cup-a-Soup? Even serieus: je vraagt jezelf dan natuurlijk af hoe je je MacBook Pro kiest. Kies je 'm rare, medium of well done? Net zoals bij een biefstukje is er wel dagelijks wat te kiezen als je een MacBook Pro wil hebben. Het begint al bij het soort MacBook. De MacBook Pro is bijvoorbeeld meer geschikt voor het efficiënter en sneller draaien van zware programma's dan een MacBook Air. Daarnaast is er nog iets anders om over na te denken. Ga je hem nieuw kopen of kies je voor een refurbished MacBook Pro? Een refurbished MacBook Pro is goedkoper dan een nieuwe én daarnaast een stuk beter voor de planeet. De planeet die ons zoveel geeft en waar wij ook heel graag weer aan teruggeven. Nu al 100.000 bomen en het liefst méér! Wil je meer info? Lees dan verder.

hoe-kiest-u-uw-macbook-pro

Klein of groot scherm?

Doet de grootte ertoe? Voor de één wel, voor de ander niet. De MacBook Pro, zowel de refurbished MacBook Pro als dat 'gevalletje nieuw, maar heel slecht voor het milieu', is verkrijgbaar in verschillende schermgroottes. De schermgrootte wordt uitgedrukt in inches. Hoe meer inches, hoe groter het scherm. En hoe groter het scherm, hoe beter alles zichtbaar is. Op je scherm. Maar opgepast: een groot scherm is wel wat onhandiger als je 'm graag meeneemt onderweg. De kleinste refurbished MacBook Pro heeft een schermgrootte van 13.3 inch en de grootste 17 inch. Even voor de duidelijkheid: een 16 inch scherm is maar liefst zeven centimeter groter dan een 13 inch scherm en een halve kilo zwaarder! Wanneer je je MacBook Pro vooral van plan bent om thuis te gebruiken, raden we aan om een MacBook met een groot scherm te kiezen. Als je je MacBook Pro vaak meeneemt onderweg is een kleinere variant wel prettig voor je rug.

Processor: je ziet 'm niet maar hij doet wel wat

Wil je 'm krachtig en snel? Kies dan een MacBook met een goede processor. Zit je elke dag achter je MacBook en bewerk je graag foto's? Neem dan een refurbished MacBook Pro met een Intel Core i5 processor. Bewerken van video's kun je beter doen met een Intel Core i7 processor. Wil je écht een goede en heb je geld? Sloof je dan lekker uit met een MacBook Pro met een intel Core i9 processor: razendsnel en voor echte pro's.

Werkgeheugen van de refurbished MacBook Pro: áltijd beter dan dat van de mens, vooral op vrijdag

Ook het werkgeheugen is van invloed op de snelheid van je refurbished MacBook Pro. Het is een beetje zoals bij de mens: als we moeten multitasken, gebruiken we véél energie. Hebben we (meestal) niet, dus we crashen. Eén ding tegelijk is gewoon beter. Voor iedereen. In deze situaties is er dan gelukkig nog je grote vriend: de MacBook Pro. Refurbished welteverstaan. Die kan het echt wel ;). Tijdens het multitasken gebruikt je MacBook veel geheugen, maar gelukkig hebben alle MacBooks een minimaal werkgeheugen van 8 GB. Ga je veel dingen tegelijk doen op je refurbished MacBook Pro? Neem er dan eentje met een geheugen van 16 GB of 32 GB. Voor echte werk: 64 GB.

Opslagcapaciteit: beetje saai, maar wel belangrijk

Als je niet aan het Marie-Kondoën bent, dan ken je het probleem wel: opslag, oftewel het gebrek daaraan. Je weet hoe irritant het is, dus je wil het al helemaal niet hebben op je MacBook. Werk je veel in de cloud? Dan kun je wel met een opslagcapaciteit van 128 GB, maar dan moet je geen grote bestanden gaan opslaan. Beter is een opslagcapaciteit van 256 GB of 512 GB. Gaan we het wéé​r hebben over het 'echte werk', zoals het opslaan van video's: 1TB of meer is daar perfect voor.

Nog even over dat reviseren

De prijs is nog wel 'een dingetje' als we het hebben over een MacBook Pro. Want, Apple zou Apple niet zijn als ze die 'krengen' niet ongelooflijk duur zouden maken. MacBooks zijn daardoor voor lang niet iedereen toegankelijk. En om nog even door te gaan over nóg serieuzere zaken: het continue fabriceren van nieuwe elektronica is slecht voor de aarde. Je kunt dus twee dingen doen: je ogen sluiten en je bankrekening plunderen of erkennen dat het niet oké is om continue nieuwe producten te kopen en ook nog eens geld overhouden. Best makkelijk toch? Of waren dit nu vier dingen? Het maakt ook niet uit. Wat we willen zeggen is dat elke refurbished MacBook Pro die te koop is op onze website opgeknapt is door een gecertificeerde professional. Ze weten dus wat ze doen. De kwaliteit van een refurbished MacBook Pro is vergelijkbaar met dat van een nieuwe. Deze refurbished Macbook Pro bijvoorbeeld: een gevalletje makkelijk meenemen in je tas en kost nu € 649,00. Dat is 40% goedkoper dan een nieuwe! En nog steeds 36 maanden garantie. Je draagt daarnaast bij aan het verminderen van elektronisch afval en hebt toch een toffe, goedkope MacBook Pro in huis!

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?