Een laptop kiezen voor online lessen

Ontdek hoe je een gebruikte laptop kiest voor online lessen

een-laptop-kiezen-voor-online-lessen

Online lessen volgen wordt een peulenschil

We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn om je thuis te concentreren op studeren/werken, tenminste, als je niet de juiste computer, mindset en goede werkplek hebt! Daarom hebben we dit artikel geschreven, om je te helpen een goede plek te vinden en die vervelende online lessen te kunnen doorstaan.

Eerst zorgen we voor die refurbished laptop

Een van de meest belangrijke onderdelen voor thuiswerken is de juiste apparatuur. Als je een goede gebruikte laptop hebt, kun je beter werken. We adviseren om € 600 of meer te besteden aan een krachtige refurbished laptop, die gaat nog heel wat jaartjes mee en blijft scherp als je moet multitasken.

Wat betreft snelheid kun je het beste zoeken naar iets met een Intel Core i5 processor en minimaal 6GB aan RAM (Core i7 modellen zijn nog sneller, maar ook duurder). Ook als de laptop een paar jaar oud is, zal hij met deze eigenschappen nog prima werken. Ik zou wel even nadenken voordat ik een laptop ouder dan 6 jaar zou kopen, tenzij de deal supervers is (minder dan € 500) en de eigenschappen supergoed zijn (Intel Core i7 processor, minimaal 6GB aan RAM). En hoewel de vorige links alleen verwijzen naar refurbished Windows laptops, zijn dezelfde technische basisregels van toepassing op refurbished Apple laptops.

 Nu we de juiste refurbished laptop hebben, kunnen we kijken naar je werkplek!

 De juiste uitrusting voor online lessen is veel ingewikkelder dan alleen een goede refurbished laptop. Houding is heel belangrijk, en zelfs als je de beste laptop ter wereld zou hebben, is nog heel moeilijk je te concentreren als je niet prettig zit! Echt waar, als je merkt dat je moeite hebt je te concentreren op je online werk, kijk dan eens naar je werkplek. Staat je bureau op de juiste hoogte? Is er genoeg ruimte voor je om langdurig prettig te zitten? Word je nek stijf doordat je continu naar je laptopscherm zit te staren? In wat voor stoel zit je als je werkt? Dat zijn allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen als je goed wilt werken en je goed wilt voelen!

Hoewel we geen bureaus en stoelen verkopen bij Back Market, deze zaken zul je zelf moeten regelen, kunnen we je wel helpen een prettige refurbished computermonitor te vinden, zodat je je nek niet hoeft te spannen door omlaag naar je laptopscherm te kijken! Voor de ideale houding adviseren we de monitor zodanig neer te zetten, dat de bovenkant van het scherm zo ongeveer op ooghoogte staat. En je kunt zo ongeveer elke laptop op een monitor aansluiten met de juiste aansluitkabel. Kijk eerst wat voor poorten je laptop heeft, als dat een HDMI-poort is, heb je alleen een dubbelzijdige HDMI-kabel nodig (dat zijn de meest voorkomende) Als je een moderner ultrabook hebt, kan het zijn dat je een USB-C naar HDMI nodig hebt, en voor de meeste MacBooks heb je een Thunderbolt 2 naar HDMI nodig. Kies je kabel alsjeblieft niet aan de hand van deze simpele checklist, maar kijk goed naar je laptop voordat je iets bestelt. De meeste monitors maken gebruik van HDMI als primaire inputmethode, dus over dat uiteinde van de kabel hoef je niet zo na te denken. Bij Back Market heb je al een goede gecertificeerd refurbished monitor voor minder dan € 200 en ik garandeer je dat het die investering echt wel waard is als je hem zo neerzet dat je nekklachten kunt voorkomen. 

Deze zijn van ons:

Nu we de juiste refurbished laptop hebben, kunnen we kijken naar je werkplek!

Er bestaan veel verschillende theorieën over hoe je het beste geconcentreerd kunt blijven als je online lessen volgt. Iedereen is weer anders en heeft zijn eigen unieke werkwijze, maar er zijn een paar basisideeën die voor ongeveer iedereen gelden, wat je werkstijl ook is.

Een van de eerste suggesties is om elke soort afwijking die gemakkelijk toegankelijk is, te verwijderen. Sommigen vinden het handig om zichzelf te blokkeren van spellen of sociale media wanneer ze aan het werk zijn. Waar je op letten is dat je alles wat je verleidelijk vindt, uit je directe omgeving te verwijderen. Dan hoef je je aandacht niet te verdelen. Je wilt dat je hersenen alleen gericht zijn op het werk voor je, in plaats van afgeleid door al die dingen die je liever zou doen. Dus trek de stekker van die Xbox/Playstation eruit, sluit Instagram/TikTok tijdelijk af en leg je iPhone/Android ver van je bureau of werkplek. Hoewel dit allemaal dingen zijn waar we veel plezier uit halen, kan het goed helpen om ze uit je omgeving weg te halen, zodat je geconcentreerd en gemotiveerd kunt werken!

En dan is het ook nog belangrijk om vaak pauzes te nemen van je online lessen! Het werkt frustrerend als je langdurig alleen bent. Maak tijd voor andere activiteiten, zodat je een gezondere balans hebt tussen werk, ontspanning en al die andere leuke dingen in het leven.

 Snelle Back Market tip: maak tijd om met familie en vrienden te praten, al is het maar over de telefoon. Onze geliefden spelen een belangrijke rol in onze motivatie in zware tijden.

En dan is er nog de mindset!

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen