Hoe kies je een Bluetooth-speaker?

Kijk je naar het aanbod aan bluetooth-speakers dan raak je al gauw de weg kwijt. Ze zien er allemaal prachtig uit, scoren technisch hoge ogen. Natuurlijk zit er tussen al die modellen ook veel verschil. Het ene merk kan daardoor een stuk beter zijn dan het andere. Bijvoorbeeld omdat de functionaliteiten flink van elkaar kunnen verschillen. En dan is er nog de prijs. Die loopt snel op als je een beetje goede bluetooth speaker wilt. Maar moet die speaker eigenlijk wel nieuw zijn? Wanneer je bij ons een refurbished Bluetooth-speaker koopt, scheelt je dat al gauw zo'n 30 tot 70 procent in prijs. Dat is nog eens een leuk voordeel, daar koop je gauw weer andere gadgets mee!

Hoe kies je een Bluetooth-luidspreker?

Refurbished Bluetooth-speaker net zo goed maar veel goedkoper

Voordat we gaan kijken naar de technische verschillen, eerst even iets over de refurbishers die met ons samenwerken. Back Market brengt meer dan 1.000 professionals samen die volgens vaste richtlijnen ervoor zorgen dat een tweedehands bluetooth-speaker weer als nieuw wordt verkocht. We durven er daarom gewoon drie jaar garantie op te geven en je hebt altijd recht op 30 dagen niet-goed-geld-terug. Een refurbished Bluetooth-speaker scheelt niet alleen een hoop in prijs, de aanschaf ervan zorgt ook voor een beter milieu. Zo hebben we met de verkoop van onze gebruikte producten al 1.700 ton aan elektronisch afval weten te voorkomen. Het werkt dus echt.

Waarvoor wil jij jouw refurbished Bluetooth-speaker gebruiken?

Wanneer je een bluetooth-speaker wilt aanschaffen, is het goed om te bedenken waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Hang je de Bluetooth-speaker aan je rugzak om er alleen maar zelf naar te luisteren, dan kom je bij een eenvoudige refurbished Bluetooth-speaker terecht. Denk bijvoorbeeld aan JBL met zijn Go 2 of Clip 3. Prachtige Bluetooth luidsprekers die je bij ons voor een paar tientjes koopt. Toch zitten er ook tussen deze twee bluetooth-speakers al best wel wat verschillen. De oplaadbare batterij van de ene speaker laadt sneller op. Je kunt de ene Bluetooth-luidspreker veel makkelijker neerzetten door zijn vierkante vorm, maar de andere beschikt over een ophang haak. Je merkt het verschil in het dagelijks gebruik.

Met een groep rond je refurbished Bluetooth-speaker

Maar misschien wil je een wel een flinke stap groter? Een refurbished Bluetooth-luidspreker kan je ook aanschaffen om met groepen vrienden en vriendinnen naar te luisteren. In dat geval gaat het aantal watts een grotere rol spelen. Zit je buiten met vrienden en vriendinnen dan is een stevige beat met lekkere bas voldoende. Wil je graag je tracks uitwisselen, dan is het fijn als jouw Bluetooth-luidspreker over live bluetooth verbindingen beschikt. Er kunnen dan tegelijkertijd meer smartphones of tablets met je refurbished Bluetooth-speaker verbonden worden.

Een Bluetooth-speaker verbinden met een tweede exemplaar

Hebben jouw vrienden ook bij Back Market zo'n coole bluetooth-speaker aangeschaft, let er dan op dat jullie een model kiezen dat onderling met elkaar verbonden kan worden. Zo beschik je ineens over stereo power van twee, drie of misschien nog meer refurbished Bluetooth-luidsprekers. De refurbished bluetooth speakers in ons assortiment beschikken over deze mogelijkheden. Maar er is wel een verschil per merk voor de hoeveelheid verbindingen die je kunt maken.

Jouw refurbished Bluetooth-speaker: mono of stereo?

Zo komen we ook uit bij de kwaliteit van het geluid. Kies je voor mono, dan is jouw refurbished speaker absoluut voordelig in aanschaf. Iets duurder zijn vergelijkbare bluetooth speakers met stereo geluid. Of er sprake is van mono of stereo kun je zien aan het aantal drivers dat in de speaker zit ingebouwd. De drivers produceren de muziek en je hebt er dus meer dan één nodig voor stereogeluid. Maar niet alleen het aantal drivers bepaalt het geluid. Ook een passieve radiator verbetert de klank. Ook hierbij verschilt de kwaliteit per box nogal.

Het vermogen en de actieradius van je refurbished Bluetooth-speaker

Schaf je de bluetooth-luidspreker aan voor een feest, let dan op de power die hij produceert. Is het 40 Watt of komt er 140 Watt uit? Je begrijpt dat dit nogal verschilt, hoewel het allebei vermogens zijn die je niet in een kleine kamer wilt uitproberen. Zeker op een groot feest is het fijn als je meerdere draadloze speakers met jouw refurbished Bluetooth-speaker gelijkschakelen kan. Het geluid verdeelt zich dan beter en het volume neemt verder toe. Beschikt jouw refurbished Bluetooth-speaker over bluetooth 5.0, dan heb je geluk. Je kunt dan op grote afstand tracks naar je box toe streamen. Zit er een versie 4.1 of 4.2 ingebouwd, dan is je actieradius beperkter.

Een refurbished Bluetooth-speaker met lichtshow

Tenslotte nog iets over gebruiksgemak en sfeer. Naarmate jouw bluetooth-luidspreker een groter volume produceert, neemt ook het gewicht van het apparaat toe. Een klein model speaker past nog goed in je tas of in een rugzak. Wordt het een refurbished partybox, dan wordt vervoer een punt waarop je moet letten. Je draagt dan kilo's met je mee, hoewel sommige hippe speakers op uitklapbare wieltjes staan. Sterkere draadloze speakers onderscheiden zich niet alleen met hun geluid. Vaak zit er ook een lichtshow ingebouwd. Bij sommige modellen is het thema ook nog regelbaar. Met een goede sound, lekkere bas en coole lichtshow is jouw feest direct al geslaagd.

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?