Hoe kies ik mijn bluetooth-headset?

Een bluetooth headset is zo'n gadget die eigenlijk iedereen wel goed kan gebruiken. Bijvoorbeeld als je de hond gaat uitlaten en ondertussen een meditatiesessie wil volgen via Spotify. Of wanneer je wéér dat ellenlange eind naar je werk moet fietsen; een opzwepend muziekje om de moed erin te houden kan dan absoluut geen kwaad. Je kunt 'm zelfs opzetten zonder dat je naar muziek luistert. Gewoon doen alsof, zodat niemand de gelegenheid krijgt om aan je hoofd te zeuren ;). Redenen genoeg dus om een bluetooth headset aan te schaffen. Een refurbished Bluetooth headset is dan helemaal een uitstekende keuze. Zo eentje die al een andere eigenaar heeft gehad, maar wel weer helemaal 'als nieuw' is gemaakt door de gecertificeerde professionals van Back Market. Wij verkopen ze gecheckt en schoongemaakt en voor een fractie van de prijs. Daarmee zijn we inmiddels al zo'n 1700 ton elektronisch afval tegengegaan. Hoe cool is dat!?

hoe-kies-ik-mijn-bluetooth-headset

Heel belangrijk: de bluetooth versie

Tja, en dan opeens moet je er eentje gaan kiezen. Wat vooral heel belangrijk is is de verbinding. Je wil gewoon niet dat je refurbished Bluetooth headset verbindingsproblemen heeft. Dat is een beetje te vergelijken met een hapering van je favoriete serie, vreselijk dus. Kijk daarom vooral naar de bluetooth versie die je refurbished Bluetooth headset heeft. 5.0 is op dit moment de nieuwste versie, dus als jouw versie daarbij in de buurt ligt, weet je zeker dat je het risico op verbindingsproblemen de kop indrukt. Het eventuele 'verbindingsprobleem'  is niet het enige dat je kunt voorkomen met een hogere bluetooth versie. Een refurbished Bluetooth headset met een hogere bluetooth versie zal ook zuiniger omgaan met je batterij.

De kwaliteit van het geluid

Nu gaan we het ook nog even over bluetooth profielen hebben. Toch wel handig om te weten als je een refurbished Bluetooth headset gaat kopen. Het standaard bluetooth profiel voor een headset is A2DP. A2DP zorgt ervoor dat het geluid wordt doorgestuurd en dat jij het kunt horen. Maar, als je het volledig voor het kiezen hebt, kies dan voor een bluetooth aptX profiel. aptX is namelijk 'tha bomb'. Geen zilver maar goud, oftewel: ge-wel-dig. Je luistert daarmee muziek in hele hoge kwaliteit.

Razendsnel schakelen

Van een inkomende oproep op je telefoon, naar een lekker deuntje via Spotify en weer terug naar die inkomende oproep: met multipoint pairing kun je razendsnel schakelen van het één naar het ander. Een soort van multitasking. En dat kan heel handig zijn ;). Daarnaast is het ook wel lekker als je draadloze bereik goed is. Dat je gewoon even naar de keuken kunt lopen met je headset zonder je telefoon angstvallig tegen je aan te houden, omdat anders je favoriete nummertje ermee ophoudt. Deze refurbished Bluetooth headset van Jabra is een voorbeeld van een refurbished Bluetooth headset waar je dit 'probleem' mee voorkomt. Heeft een draadloos bereik tot 10 meter met je smartphone en 30 meter met je pc!

Lekker snel verbinden met je smartphone

Super vermoeiend: zo'n koptelefoon die maar niet wil koppelen met je smartphone. Of uiteindelijk wel, maar het kan zoooooolang duren! Jij gaat natuurlijk voor efficiëntie. En dan wil je niet wachten op een headset die heel traag is met koppelen aan je telefoon. Een refurbished Bluetooth headset met NFC is dan 'the key'. NFC kan heel snel verbinden via het NFC van je refurbished Bluetooth headset naar het NFC punt van je smartphone.

Waarom een headset en geen koptelefoon?

Als laatste zijn we aangekomen bij de vraag der vragen: wat is eigenlijk het verschil tussen een headset en een koptelefoon? Het is eigenlijk vrij simpel: een headset heeft een microfoon erbij en een koptelefoon niet. Dankzij die microfoon kun je tussendoor nog even kletsen met je vrienden en daar heb je dan niet eens je handen voor nodig (het kan dus ook op de fiets). Je headset heeft dus een microfoon en wat ook tof is, is dat je bij Back Market je headset goedkoper kunt krijgen. We zijn heel transparant over de staat waarin je de refurbished Bluetooth headset koopt. We geven het bijvoorbeeld gewoon duidelijk aan als er een krasje te vinden is. Want, waarom zouden we er eigenlijk niet eerlijk over zijn? Als het je niet bevalt, kun je hem sowieso gewoon terugsturen. We kunnen daarom beter maar gewoon direct vertellen wat de (eventuele) schade aan jouw refurbished exemplaar is!

Shaddine
Door Shaddine, Marketing Manager Netherlands & Flemish Belgium

Wanneer Shaddine niet schrijft over elektronica en hoe we onze Aarde kunnen helpen, reist zij het liefst en leert zo over andere culturen.

Vond je dit artikel nuttig?